LIFT, יפן // APOLLO Architects >>

יום שני, אפריל 18, 2011 | , , , |

APOLLO Architects & Associates Co // LIFT >>



משרד האדריכלים apollo architects and associates השלים את בנייתו של בית המגורים שהם מכנים בשם LIFT - בית למשפחה הממוקם ברובע מגורים של העיר סנדאי, יפן.



הבית מאופיין בנקיון הגיאומטרי של נפחיו והחזית החצי אטומה הפונה לרחוב. הייחוד בעיצוב ובתכנון הבית כולל קומה עליונה אשר "יוצאת" ובולטת מעל קומת הכניסה ותוכנית הסובבת חצר פנימית.


התכנון של הקומה השניה שנהגתה כמרחב אחד רציף מלא אור טבעי, מכילה את חלל המגורים העיקרי ומרפסת פרטית.



ממוקם בין החזית הקדמית וחלל המגורים, דק העץ החיצוני יוצר אווירת מעבר בין החוץ לפנים הבית. 



גודלם של החלונות והפתחים האחרים בחזית המבנה תוכננו למינימום האפשרי כאמצעי זהירות נגד פשע שקיים בשכונה, וכן על מנת ליצור פרטיות מירבית למתגוררי הבית. לעומת זאת, הפנים של הבית, אשר פונה לחצר הפנימית, הוא מרחב פתוח, נדיב המאיר ומאוורר את חללי הבית.




לוברים כהים על החזית המלוכסנת משמשים כ"מגן" למגורים תוך מתן מבטים החוצה אך לא פנימה.





אור ואוורור טבעי חודרים דרך לוחות העץ הביתה, דבר שתרם להפחתת כמות החלונות הנדרשת על החזיתות הפונות למבנים הסמוכים.



חצר מרכזית מפרידה בין הפונקציות הפרטיות והציבוריות בכל קומה. החצר המרובעת אשר פתוחה לשמים, מכילה עצי האדר וצמחייה שמטרתם ליצור שלווה בתוך בית המגורים העירוני.



האדריכלים בחרו להשתמש בחומרים טבעיים כגון מחצלות טאטאמי ועץ על מנת להתחבר לנוף הקיים של הבית והאתר.




חדרי שינה וחדרים קטנים אחרים המרכיבים את קומת הקרקע, "שוברים" את המרחב הצר והארוך לסדרה של סביבות פרטיות סגורות ואינטימיות.



גודלו של הבית הוא כ-98 מ"ר והוא עשוי כולו מעץ.





Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר