משרדי PRS, ישראל // פריצקי-ליאני אדריכלים >>

יום שלישי, אפריל 12, 2011 | , , , |

PRS OFFICE // paritzki-liani Architects >>


במלחמת וייטנאם פיתח הפנטגון שיטה מהירה לסלילת דרכים למעבר כוחות ואספקה באמצעות סרטי פלסטיק מחוזק המעוגנים לקרקע ומכוסים באדמת המקום.



חברת PRS פיתחה את השיטה למגוון שימושים בתחום ההנדסה והתשתיות.


בתכנון משרדי החברה במגדל אירופה ישראל החליטו משרד פריצקי ליאני אדריכלים להשתמש ולחקור את אפשרויות השימוש בחומר כאלמנט מפתח בעיצוב הפנים.
אופן השימוש הראשון היה פיתוח מחיצות ורטיקאליות. 




המערכת הבנויה מכוורת פלסטיק המחופה משני צדדיה בזכוכית מחוסמת. עובי וצבע הכוורת ניתנים לבחירה על סמך סרט הפלסטיק הנבחר.


בהתאם למתיחת הכוורת באפשרותנו להתאים את מידת השקיפות והתבנית הגיאומטרית הרצויה של המחיצה.


במשרדים הקימו האדריכלים קיר באורך של 12 מטר המתעגל סביב גרעין המגדל.



מחיצה זו עונה על הדרישה התכנונית של הפרדה בין תנועת העובדים והמבקרים, מסננת את האור הנכנס ויוצרת שדה ויזואלי משתנה.


האפקט האופטי נוצר כך שבכול זווית נגלה מבט שונה לעבר הנוף - המבקר הנע במשרד מקבל חשיפה הדרגתית אך מלאה לנוף הסובב, תוך יצירת חוויה רגשית יוצאת דופן.


אופן השימוש השני שפותח היה יצירת תקרות פריקות ואקוסטיות לחדרים שבהם כל עובד יוכל לקבוע את הצורה ואת מידת האיטום המועדפת עליו וזאת ע"י כוונון פשוט של מוטות ההברגה.





מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר