מרכז קניות G, תל אביב // רמי וימר אדריכלים>>

יום רביעי, מאי 18, 2011 | , , , , , |


 G center // Rami Wimmer architects >>


מבנה מרכז מסחרי G צמרת בתכננו של רמי וימר אדריכלים (+ייעוץ בעיצוב חזיתות: בר אוריין אדריכלים) תוכנן כמרכז קניות ומשרדים הבנוי מעמודי בטון אלכסוניים יצוקים ממלט לבן היוצרים סבכה קונסטרוקטיבית, הכולאת את מעטפת הזכוכית של המבנה.

קונספט אדריכלי זה מצליח להבליט את הבניין – הנמוך יחסית – בין רבי הקומות שסביבו. למבנה 4 מרתפים למסחר ולחניה ומעליהם 3 קומות מסחר ו- 4 מפלסי משרדים. 




המגרש, ביעוד מסחרי נקבע בתכנית בנין ערים בעיבורה של שכונה, שמאפיינה הם מגדלי מגורים רבי קומות הממוקמים בתא שטח קטן יחסית.






על מנת להתאים את התכנון לתנאים ולדרישות של המאה ה- 21, נאלצו האדריכלים – כצעד ראשון – לשנות את בינוי התב"ע והוראותיה, כדי שיענו כהלכה לפרוגרמה שהוצגה ע"י המזמין.

הצעד הבא היה להחיל את כל הדרישות הפרוגרמטיות בתוך תכסית מצומצמת שאילצה אימוץ של תכנון לגובה במקום תכנון לרוחב, המאפיין מרכזים מסחריים מעין אלו.



אילוץ זה הכתיב את הפתרון של חלל פנימי עובר בו נשמר קשר עין לכל פינות המרכז שהוא כה חיוני במבנה מסחרי.



נתון ייחודי נוסף היה המבנה הטופוגרפי של המגרש שבו הפרשי הגבהים של הקרקע הטבעית בין קצות המגרש - הממוקם בפינת שני רחובות – הגיעו לגובה של קומה שלמה.


הפרש גבהים זה הביא לפתרון ייחודי שאיפשר כניסה למפלס תת קרקעי מהרחוב הצדדי וניצולו של מפלס זה כשטח מסחרי נוסף (במקרה זה, סופרמרקט).


קומת קרקע

קומה 01
קומה 04

בחיפוש אחר פתרון שייחד את מבנה המרכז המסחרי משאר מגדלי המגורים הגבוהים ממנו, נבחרה החלופה שבה מערך העמודים האלכסוניים היצוקים במלט לבן, יוצרים סבכה קונסטרוקטיבית הכולאת את מעטפת הזכוכית ומקנים למבנה ייחודיות ארכיטקטונית בתוך המרקם העירוני בו הוא ניצב.



כפתרון פונקציונאלי למציאות בה חזית החנויות פונה פנימה אל החלל המשותף ויוצרת אגב כך מעטפת זכוכית חיצונית שהיא אחורי החנות, הוחלט על שימוש בזכוכית בהדפסה קרמית לבנה של פסים אופקיים משתנים ובגב הזכוכית לוחות גבס צבועים בגוון אפור כהה.



פתרון זה מייצר חזיתות מיוחדות לקומות המסחריות ובה בעת מסתיר את הקרביים של כל החנויות.




החלקים הטכניים של המבנה, קרי, חצר הפריקה והטעינה, אצירה ופינוי האשפה, חדרים טכניים ומקומות החניה, ממוקמים כולם בארבעה מרתפים תת קרקעיים סמויים מן העין.


Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

מבנה חסר פרופורציות, החלק העליון דק מאוד בעוביו והוא יושב על בסיס רחב. מרחוק זה נראה כטעות או כבדיחה. יכול שהיה כאן נסיון לנצל את השטחים ולעלות לגובה - נסיון לא מוצלח.

חזיתות - נסיון נובורישי להיות שונים ולהעתיק את משחק החזיתות הפופולארי מאוד בשאר העולם.

המקום לא נראה מזמין או מחפש לקבל אנשים, מקום ומרחב קריר, מנוכר ובעיקר נסיון ליצור תמדית מלאכותית.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר