בית בפרברי תל אביב // דומב אדריכלים >>

יום שני, יוני 27, 2011 | , , , |

House is the Suburb // Domb architects >>

בית פרטי שתוכנן על ידי משרד האדריכלים דומב בפרברי תל אביב, תוכנן כשני אגפים אשר במרכזם חלל מרכזי כפול המהווה את לב התרחשות הבית- תוכנן בהתאמה מלאה וייחודית לצרכי ורצונות המשפחה.

המגרש ממוקם בקצה רחוב ללא מוצא. החזית לרחוב צרה מאד ומתרחבת לחלק האחורי של המגרש הנושק בשטח ציבורי ירוק. ההחלטה הראשונית של האדריכלים הייתה להצמיד את הבית לקווי הבניין הקדמיים של הרחוב בכדי להותיר כמה שיותר גינה מאחור. בגלל רוחב המגרש , הכניסה לבית תוכננה במרכז- פעולה שחילקה מידית את הבית לשני אגפים.


התקבלה חזית קדמית צנועה ואטומה המסתירה את אשר יתגלה לאחר הכניסה. הדלת הענקית הינה הפתח היחיד בין שני נפחים, אשר נפתחים לבריכה ומותירים במרכז הבית חלל מרכזי כפול המחבר את כל פעילויות הבית והינו נקודת המפגש של בני הבית.


משער הכניסה יש דק עץ המוביל את הנכנס מהרחוב, דרך הסלון ועד קצה שטח הגינון בחלק האחורי של המגרש. בקצה המגרש גדר שקופה המשתפת את השטח הפתוח לחזית החצר. 


משפחה זו אוהבת ועוסקת בספורט ולכן הבריכה מהוה את מרכז הפעילות בבית. ג'קוזי מקורה צמוד לבריכה וסביבו 3 מפלי מים מסוגים שונים לפי רצון הלקוח. ההורים חלמו על סוויטה עצמאית בקומת הכניסה, שיושבת "על המים" עם הפרדה משאר הבית גם במבטים. הבידוד נבע גם מהרצון לתת עצמאות לילדים שמסתובבים עם חבריהם בבריכה.


חדרי השינה של הילדים הצעירים מוקמו בקומה הראשונה עם חדר משפחה משותף ועם יציאה למרפסת מכל חדר . חדרי הילדים הבוגרים תוכננו כמיני סוויטה עם יחידת סלון קטנה וחדר רחצה עצמאי.



החלק המרכזי של הבית מחבר את שני האגפים בגשר עילי וגרם מדרגות משופע ומתחתם שביל עץ המחבר את סוויטת ההורים עם השטחים הציבוריים של הבית. 


בחלל המרכזי היה חשוב למתכננים להשתמש בויטרינות ענקיות שמאפשרות להכניס את הטבע והבריכות לחיי הבית.


סוויטת ההורים הינה חלל גדול ופתוח הכוללת מיטה גדולה ומפנקת הפונה לארון קיר ענק כאשר בקצה החדר תוכננה פינת הסבה הפונה לנוף הבריכה. מהסוויטה יוצאים למרפסת רחבה שבקצה ממוקם הג'קוזי עם מפל המים החמים והבריכה. בקיר ממול ישנו מסך ענק המאפשר הקרנה סרטים ליושבים בג'קוזי.


בחלק הציבורי של קומת הכניסה מוקמו המזווה המטבח ופינת האוכל שממנה יוצאים לחצר עם יחידת מנגל וישיבת חוץ.


ליד פינת האוכל תוכננה פינת משפחה מרווחת המאפשרת לאימא להיות בקשר עין עם הילדים בזמן שהיא במטבח. בקומת המרתף נמצאות פונקציות מפנקות לכלל המשפחה-חדר הקרנה, מתקני כושר ושולחן ביליארד. כמו כן חדר עבודה אינטימי לאם.


כל תהליך התכנון נעשה בתלת מימד משלב הסקיצה הראשונית המאושרת עם הלקוחות ומההדמיה ועד לתרגום הרעיון לתוכניות בדו מימד.

צילומים: עמית גרון

לחצ/י כדי לשתף חברים בכתבה|


Facebook Comments

3 Responses So Far:

רון אמר/ה...

הבית מתנכר לרחוב ומפנה אליו צד מת.

אנונימי אמר/ה...

האדררילות הישראלית עסוקה בלהראות לאמריקאים ש-לנו יש יותר גדול !
בתי מידות , עצומי חללים, אולמות אירוח ואולמות שינה....בריכה (כי ברור ש"בני הבית עוסקים בספורט") וג'קוזי, וסאונה (באמת חסר פה קצת חום ולחות) ומסך לצפיה מהג'קוזי (זה גם בגלל הספורט?)
כל זה קרוה בד בבד עם חומות חיצוניות וחזית אטומה לרחוב.
התנכות מכל ההיבטים - ניכור לרחוב, לחברה שאנחנו חיים בה, לאקלים, לטבע לסביבה.........

זה לצד מה שהאדריכלות היפנית והאירופאית מציגה בגאווה - בתים קטנים, משתלבים ברחוב, ממוחזרי חומרים, צנועי חזית.....

עצוב.

אנונימי אמר/ה...

חללים איכותיים, סכימה אלגנטית.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר