מגורי סטודנטים, צרפת // LAN Architects >>

יום רביעי, יוני 08, 2011 | , , , |

LAN architecture // student residence >>


משרד האדריכלים הצרפתי LAN אדריכלים השלים את בנייתו של בניין מגורי הסטודנטים ברובע לה שאפל שבפריז.



מורכב מסדרה של מבנים אשר עומדים בנפרד וחופשיים אחד מהשני, הפרויקט משחק עם הנפחים והחללים שהעמדה והעיצוב יוצרים תוך יצירת חצר גדולה בלב המגרש.



החזית הפונה לרחוב המגורים המשותף לשלושת הכרכים, בעלי שש קומות ומחופים בלבנים בצבע צפחה. הנפחים מוצבים באתר בנפרד אחד מהשני תוך מתן גישה ויזואלי צר אל החצר הפנימית.






יחד עם זוג פתחים גדולים נוספים המספקים גישה לתנועה האנכית המובילה אל חללי המגורים, סידור זה ​מעניק לפרויקט נוכחות דינמית באתר העירוני.



בניגוד לחיפוי השחור האפל הפונה לחזית הרחוב, החצר המרכזית חופתה במערכת של לוחות עץ לארץ' אנכיות.






האפקט מגדיר בברור את הגבול החיצוני, ומדגיש את החצר הפנימית (15 מטר על 15 מטר) כמרחב קהילתי אינטימי יותר עבור הסטודנטים.


חלל החצר הפנימי מבטיח גם כי אור השמש יחדור ויאיר את כל 143 חדרי המגורים.


סדרה של תריסים ולוברים הושמו על החלונות ותוכננו מרפסות חיצוניות כדי לשלוט כל אחד בנפרד על האקלים הפנימי בחדרים.


החומריות של העיצוב נבחרו מתוך העמידות שלהם וכמו גם בגלל היכולת שלהם להציג את הדואליות של הבניינים.



הפרויקט מצויד בפאנלים סולאריים ובמיזוג אוויר חכם בעל ביצועים גבוהים המבטיחים התאמה אידיאלית ונוחה בחללים.


מבנה הבטון מבודד מבחוץ בעזרת 12 ס"מ של צמר סלעים המספק בידוד תרמי יעיל.


Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר