חדשות: נפתח מוזיאון RIVERSIDE, סקוטלנד // Zaha Hadid Architects >>

יום שני, יוני 13, 2011 | , , , |

RIVERSIDE MUSEUM // ZAHA HADID Architects >>

המוזיאון לאמנות/תחבורה של גלזגו בסקוטלנד שתוכנן על ידי משרד Zaha Hadid ומאופיין בחתך הזיגזג של גג האבץ הגיע לסיום ונפתח בשבוע שעבר (9 ליוני).



  


למוזיאון התחבורה המציג למעלה מ -3,000 מוצגים, יש חזית מזוגגת ברוחב של 36 מטר המשקיפה על נהר קלייד.


הבניין "נע" בצורת זיג זג על פני האתר בו הוא הוקם וכך גם קו הגג המחודד והמתקפל אשר אליו מוצמדים לוחות אבץ .








רצועות של תאורה עוקבות אחרי הקיפולים התחתונים של הגג הגלי אשר נצבעו ירוק-צהוב.




Photographs above : Murdo MacLeod for the Guardian


מוזמנים לקרוא עוד על הפרויקט כפי שהובא כאן במגאזין בזמן בנייתו:
האתר שנבחר למיקום המוזיאון נמצא בדיוק היכן שנהר קלווין  זורם לתוך נהר הקלייד (נהר מרכזי בסקוטלנד), בדיוק במקום שהבניין יכול "לזרום" מן העיר אל הנהר. 


הבניין תוכנן כמנהרה אשר פתוחה בקצוות המנוגדים לעיר ולנהר הקלייד.


עם זאת, נקודת הקשר בין עבר אחד של הנהר לעבר השני היא היכן שהמבנה מוסט כדי ליצור מסע הרחק מן ההקשר החיצוני לתוך העולם של המוצגים.


בתוך המוזיאון הנתיב הפנימי הופך למתווך בין העיר והנהר, מתווך אשר יכול להיות הרמטי או נקבובי בהתאם לפריסת התערוכה.




המוזיאון ממקם את עצמו באופן סמלי ופונקציונלי כמוזיאון פתוח וזורם בעל מעורבות בהקשר הסביבתי והתוכני.


הבניין נתפס כחתך פתוח לקצוות מנוגדים לאורך דרך ליניארית שהוטתה והוסתה מנתיבה.



קווי המתאר של החתך הם מחווה/תגובה לגלים ולתנועת "קפלים" של המים.


הקפלים החיצוניים "נסגרו" ונאטמו כדי להכיל את שירותי התמיכה, השירות ותערוכות ה"קופסא השחורה".
דבר אשר משאיר את החלל המרכזי העיקרי לפתוח וחופשי מעמודים.


התנועה היא בחלל התערוכה הראשי. פתחים תוכננו בגג ובקירות מתוך תפיסה שצריכים להיות מבטים מתוך חלל התערוכה לחוץ. אלה יאפשרו למבקרים לבנות תחושה הדרגתית של ההקשר החיצוני, תוך תנועה בחללי התצוגה.


כל הפתחים יהיו מבוקרים כך שאם נדרש חלל סגור וחשוך יהיה ניתן להשיגו.



בסופו של המוזיאון תוכנן בית קפה המביט לנוף של שני הנהרות קלייד וקלווין ותוכננה גישה לחצר פתוחה למנוחה.


תכנון אדריכלות הנוף נועד לכוון את הפעילות המקיפה את המבנה. טבעות של לוחות אבן משתנות יוצרות נתיב צל סביב הבניין. בצד המערבי פני שטח "קשים" מתקדמים לנוף רך של דשא כדי ליצור מרחב לא רשמי עם חצר פתוחה. שורת עצים יתווספו לצד רציף המעבורת הקיים כדי לצמצם את החשיפה של אזור זה לרוחות.



מה דעתך? אהבת? שתף את חבריך אולי גם הם יאהבו? כפתורי שיתוף : 


לחצ/י כדי לשתף חברים בכתבה|

Facebook Comments

1 Responses So Far:

גיא אמר/ה...

יפה. בהחלט משדר זרימה ותנועה. חסרה רק תחנת רכבת צמודה שתוביל אליו את המבקרים

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר