חלל קטן עם עקומה, יפן // Studio velocity >>

יום רביעי, יוני 15, 2011 | , , |

studio velocity // little one room house with a curve >>


"חלל קטן עם עקומה" שתוכנן על משרד האדריכלים היפני studio velocity הוא סלון לעיצוב שיער (מספרה) בן 41 מ"ר בעיר נגויה.




המבנה שתוכנן על אתר מוארך - 9 על 20 מטר, בוחן את המושג עקמומיות זאת במטרה להשיג חלל רציף אשר משתנה בהדרגה עם האדם שהולך בו.




אחד מהחששות העיקריים של הלקוח והמתכננים  בבנייה על מגרש כזה קטן היה להימנע מתכנון מבנה קטן שיעלם בתוך הרצף של הבתים הסמוכים.


על ידי אימוץ צורה לא שגרתית לחנות בת קומה אחת, הפרויקט קיבל את הזהות האישית שהבטיח את נוכחותו בשכונה.



כדי להפיק את המירב מן האתר הצר, תוכנן ליד החלק הקדמי של המגרש אזור חנייה קטן עבור 2 מכוניות.


כדי לאפשר זאת, החלק המחודד של המבנה מתחיל בסמוך לרחוב כאשר הוא מתרחב בהדרגה גם ברוחבו וגם בגובהו עם התקרבותו לחלק האחורי של המגרש.


גינה חיצונית תוכננה בדופן הפנימית של העקומה, תוך יצירת מרחב פרטי של אשר משתקף וניכנס גם לתוך החנות.


מאחורי המבנה מוסתר חלל כביסה המספק מקום לתליית כביסה.


על מנת להגיע לעיצוב העקומה הספציפית המתאימה ביותר לסלון השיער, נערך מחקר נרחב שחיפש את האיזון הכולל של שטח הפנים הנדרש כדי לקיים מבט זורם וישיר לחלל סלון השיער.







תכנית החלל מוגדרת במקטעים כך שהכניסה מובילה אל חדר קבלה והמתנה קטן שמוביל אל חדר עיצוב שיער.


 המסדרון הארוך "דוקר" בקצב קבוע בחלונות קטנים המביטים אל הגן ומכניסים שפע של אור אל פנים.


בנוסף, סקיילייט גדול אשר תוכנן בשיא הגובה של המבנה שוטף את התקרה ומשטחי העבודה באור טבעי.

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

מקסים

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר