"בית בלוקי העץ", יפן // Tadashi Yoshimura Architects >>

יום רביעי, יולי 13, 2011 | , , , |

Wood Block House // Tadashi Yoshimura Architects >>

מאחורי חזות זכוכית מסתתר קיר דמוי מארג סל עשוי עץ המשמש כדופן לחלל המגורים והאוכל של הבית.

המבנה הנקרא על פי מתכנניו "בית בלוקי העץ" נמצא בנארה, יפן.




תוכנן על ידי סטודיו האדריכלים היפני (כמובן :) ) Tadashi Yoshimura Architects.



הבית מיועד לזוג קשישים נשוי וילדיהם הבוגרים אשר לפעמים באים לבקר עם הנכדים.



האתר ממוקם ברובע דיור שפותח לפני 30 שנה ושמר את צורת הטופוגרפיה הטבעית.




סביב האתר, ישנו קיר תמך יפה עשוי גרניט אשר בהשראתו ניסה האדריכל להאריך את הטופוגרפיה החיצונית לתוך החללים הפנימיים של הבית בעזרת קיר מיוחד שיצר ועובר בין חללי הבית.

קיר הסריג העשוי עץ אשר יכול לשמש כמסגרת טיפוס לילדים של הלקוח, משמש גם כמסך חלקי שאור יכול לעבור דרכו לחללי הבית.



כאשר אור היום פוחת, צורת הקיר אשר יוצרת מערכת יחסים בין האתר לבית, מוקרנת על חזית הזכוכית של הבית.


הגזירה המבנית של הקיר מורכבת מקוביות עץ בצורה של ספינה/סירה.






 בלוקים אלו יכולים להערם בקלות ללא עזרה של עובדים מיומנים, ויכולים להיות מפורקים ומורכבים במיקום שונה במידת הצורך.


Photography is by Hitoshi Kawamoto


לחצ/י כדי לשתף חברים בכתבה|

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר