בית הספר לתקשורת, המכללה למינהל ראשל"צ / נופר אדריכלים↓

יום שני, מרץ 12, 2012 | , , , , |

המכללה למינהל / נופר אדריכלים ↓


התכנית למכללה למינהל במערב העיר תוכננה ע"י אדריכל יעקב רכטר כקמפוס בעל שלוש קומות המדורג מדרום לצפון, בהתייחס לכביש הראשי, רח' רבין.




התכנית קבעה "תיבות" למבני המחלקות השונות, היוצרות "רחובות" ו"ככרות", פרוגרמה מפורטת ונפרדת ואת גודלם של נפחי המבנים.




תכנון של מבנה בית הספר לתקשורת (שהוא חלק מקומפלקס חדש שכולל עוד שני מבנים: ספרייה מרכזית בהיקף של 3,500 מ"ר ואודיטוריום בן 500 מושבים שמתחתיו ממוקמת הקפטריה של המכללה) נמסר למשרד נופר אדריכלים לאחר תחרות אדריכלים.




תכנון זה "קשר" את 3 המבנים זה לזה – בחפיפה מבנית, באופן שיצומצמו ה"ויסטות" אל שכונות המגורים ויווצרו "הקשרים פנימיים".




כתוצאה מכך, סמיכות המבנים יצרה אפשרויות חיבור ושמוש ביניהם, בהווה ובעתיד, לכדי מקשה אחת.




כך, בפתח כותל האודיטוריום אל מול אולפני הטלויזיה והרדיו – יווצרו מעברים צולבים ושמוש רב תכליתי.





כל הכניסות הראשיות למבנים רוכזו לסביבה אחת – אל הככר, באופן המאפשר גישה ישירה לכל מבנה, ובין כל מבנה – במפלס הכיכר.





כך נוצרה כיכר "מדופנת" בחללי כניסה ובפונקציות נלוות: אולפן רדיו, מסעדת סטודנטים ומינהלות המחלקות השונות.




מעטפת המבנים של שלושת הגושים חוברה ליחידה משותפת – כ"מירקם פיקסלי" באמצעות יחידות צבעוניות טרומיות, "סוגרות" על מערך "ערוצים" - מוטיבים הלקוחים מעולם התקשורת, "בין דמות הקצה לקו המוליך".




ביה"ס לתקשורת תוכנן כמבנה סביב פאטיו אמצעי, מלווה בגשר מופנה ופתוח לכוון הים במערב.




אולפנים כיתות, אודיטוריום, חדרי מחקר הנהלה ועזר מלווים ב"מפרצי" חלונות ומרפסות פנים/חוץ.




אולפן טלויזיה דו קומתי מחובר לחדר הקלטה ושידור, מעל ובסמוך לאולפן רדיו הנתון בקומת הכניסה.




המעברים והמסדרונות תוכננו בחלקו הפנימי של המבנה הפונה לפאטיו – ליצירת "תקשורת" סטודנטיאלית.




האודיטוריום מבוסס על בועת מתכת הנתמכת על קורות פלדה ומחופה בגג אלומיניום קל.



מבואת האולם מדורגת ל-3 מפלסיה, מהן נשקף מבט באמצעות "קיר מסך אובלי" לכל הקומות.



Facebook Comments

3 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

קצת מהכל, והרבה כאב ראש. למרות זאת נראה ביצוע טוב

אנונימי אמר/ה...

כ"כ אירופאי...אהבתי...

אנונימי אמר/ה...

מגניב. איזה אומץ לאדריכל במקום כל כך שמרני.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר