אדריכלות: "על הפינה",יפן / Eastern Design Office ↓

יום שישי, נובמבר 25, 2011 | , , , |

On the corner / Eastern Design Office ↓


"הוא שייך לאף אחד.
זה שום דבר.
זה לא שייך לשום דבר"


אומר אדריכל הפרויקט ממשרד האדריכלים Eastern Design Office אשר תכנן את המבנה המשולש החד שבשיגה, יפן.


האתר אשר נמצא באזור משותף של מגורים ותעשייה הוא בצורת משולש ונמצא בפינה שבה נפגשים שני רחובות בזווית חדה מאד דבר שגרם לו להישאר מאחור. 


לבסוף, לאחר זמן רב שהאתר היה נטוש, רכש את הקרקע יזם וביקש להפכו למגורים.


קומפלקס המגורים בצורת המשולש שתוכנן על ידי משרד האדריכלים הוא בגובה של 13 מטרים עם קו בסיס של 23 מטר של ואלכסון באורך 26 מטר.



בבית תוכננו שבעה יחידות דיור טיפוסיות ,קומות 1-3 עם שתי יחידות בכל קומה ויחידה אחת בקומה 4.

כל חדר מורכב מסלון של 13 מ"ר, שני חדרי שינה בגודל של 13 מ"ר וחדר אמבטיה טרומי, שירותים ומטבח בגודל של 9 מ"ר. 


היחידות תוכננו כך שיתאימו כמה שיותר לדרישות האנשים שגרים בסביבה על מנת שיהיה קל להשכיר אותם.


הבטון אשר משמש לחלק הקונסטרוקטבי של המבנה תוכנן בקפידה.




הקיר החיצוני עשוי מאבן שנחתכה לריבועים, בטון וזכוכית אשר תוכננו כמו קלפים המפוזרים זה על גבי זה. 



"הקצה של הפירמידה המשולשת הוא כמו סירה טרופה,קצה בדיוני של סירה שכאילו בורחת מהעיר.." אומר האדריכל ומוסיף, "..הפינה שגורמת לך להרגיש שאתה בשום מקום בסוף העולם, מקום שבו אף אחד לא יכול ללכת רחוק יותר. רחוק ממרכז העיר, מקום אשר גורם לך לתהות איפה אתה"






Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר