אדריכלות : בית M, יפן / AE5 Architects ↓

יום שני, נובמבר 14, 2011 | , , , |

House M / AE5 Partners ↓


"בית M" הוא בית למשפחה אשר תוכנן על ידי משרד האדריכלים AE5 בו החזית הראשית מבוססת על ארכיטקטורת מחסנים (המכונה  Kura  ביפנית) - מחזה מוכר בעיר היפנית שבו "בית M" בנוי.



ציפוי כחול כהה עוטף את החזיתות האחרות ואת הגג של הבית.


המעטפת הכחולה "נחתכת" בצורות גיאומטרית רק למען חלון אחד, פתח סקיילייט ודלת הכניסה לבית.


הגג נבנה בצורתו כדי לנקז את  הגשם והשלג, והצורה של הבית (כמו כל Kura) מבוססת על גיאומטריה פשוטה של ​​שני ריבועים ושני המשולשים שווי השוקיים.

מכיוון שהמעטפת הכחולה תוכננה רק עם חלון אחד בלבד כדי להבטיח את פרטיות המתגוררים, האדריכלים איזנו זאת בעזרת משחק של שקיפות ואטימות בחזית לוברים מיוחדת.


 מול עץ אפרסמון עתיק, הלוברים מסודרים בזוויות לסירוגין ומאפשרים לסנן את אור השמש לתוך 2 הקומות של הבית, תוך שמירה על פרטיות המתגוררים בפנים.


 הלוברים גם מטילים דפוסי צל שונים בבית, אשר משתנים כל העונה ושעה ביום.


 בחלל הפנימי, דפוס הלוברים חוזר במעקה של רצפת קומת הביניים, אשר משקיפה על הקומה הראשונה בה תוכנן חדר האוכל של הבית.



צורת ה"כיפוף" של הבית יוצרת חצר טבעית ופרטית כאשר הצדדים של הבית משמשים כדופן.


 צד אחד של הבית מאופיין בתוכנית פתוחה לחלל המגורים, ואילו הצד השני מכיל את חדרי שינה.



עיצוב בית המתמטי של "בית M" יצר חזיתות מנוגדות אך הרמוניות לפרויקט.





Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר