אדריכלות : MINNA NO IE, יפן / mamm-design ↓

יום רביעי, נובמבר 16, 2011 | , , , |

MINNA NO IE / mamm-design ↓

הבית המכונה "MINNA NO IE" (="הבית של כולם") בגלל גבולותיו המטושטשים, ממוקם ברובע מגורים-רק כמה צעדים ממרכז טוקיו, תוכנן על ידי משרד האדריכלים היפני "Mamm-design" . 



האתר ברוחב של 4.5m ואורך 12m תקוע עמוק בין בתים קיימים בכל כיוון.


כדי להימלט מהמצב הקלסטרופובי של החיים בעיר וספציפית באתר זה, האדריכלים ניסו להרחיב את התודעה של המתגוררים אל מחוץ לגבולות האתר הזעיר .


 במחוז המגורים היפני, צריך להשאיר לפחות 50 ס"מ רווח בין מגרשים שכנים.




כאן בחרו האדריכלים לתכנן חלל מרכזי, לו הם קוראים "חדר הגן"-חלל הנראה ומרגיש כחוץ אליו הם פתחו את כל החדרים - כך נוצרה הרגשה של בית גדול יותר מכפי שהוא - 54 מ"ר סה"כ.






"חדר הגן" אשר בגובה של 6 מטרים, תוכנן באמצע הבית ונותן תחושה של חוץ בזכות רצפת הלבנים האפורה אשר נבחרה לו, העץ שנשתל ופורח במרכזו והסקיילייט המכניס אור טבעי ישיר לחלל.




"כאשר נכנסים לבית, ניתן להרגיש בקלות כאילו יצאנו בחזרה החוצה", אומר האדריכל ומוסיף "אתם עשויים להרגיש כאילו אתם בגן קטן איפשהו בעיר..".



אבל לאחר כמה רגעים, החלל מרגיש כמו חלל פנים, שם הדיירים מבלים את חיי היומיום שלהם.


התחושה הזו של טשטוש הגבולות והשיח שבין החוץ לפנים הם אלה שנותנים לבית את האווירה הייחודית שלו.


לכל חדר קטן יש חיבור ל"חדר הגן", ללא כל דלתות. החלל הריק פועל כזרז בין החללים האלה ויוצר מגוון של יחסים בין יושביו.


Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר