אדריכלות: מבנה משרדים ולוגיסטיקה, קדימה / אלטמן אדריכלים ↓

יום שישי, דצמבר 30, 2011 | , , , , |

מבנה המשרדים והלוגיסטיקה אשר תוכנן על ידי אלטמן אדריכלים (צלם:שי אפשטיין) הינו המבנה מיועד לחברה משפחתית העוסקת ביבוא של ציוד רפואי לבתי חולים. החברה רצתה לשלב את המטה שלה הכולל הנהלה ואנשי מכירות עם המעבדה הטכנית והמחסן לוגיסטי שלהם. הפרוייקט עומד על מגרש פינתי באזור התעשיה בקדימה. כל האזור מאופיין במבנים אשר משמשים כמרכזי אחסנה לוגיסטיים. 



הבנייה האופיינית לאזור הינה בנייה מתועשת מפאנלים קלים היוצרת חללים גבוהים בבניה פשוטה ומהירה יחסית המתאימה לצרכים אלו. 





במבנה הזה הלקוח לא רצה מבנה אחסנה רגיל עם קומת גלריה למשרדים אלא רצה מבנה אשר יהיה גם וגם.




מבנה לוגיסטי יעיל עם מענה לכל הצרכים הנדרשים ויחד עם זאת יהיה מבנה משרדים נוח יעיל ויצוגי עבור מטה החברה, מבנה אשר יהיה נעים לשהות בו ולבקר בו.





בנוסף נדרשו להתקיים גם בצד אלו פונקציות נוספות כגון מעבדת שרות ומוקד מכירות נוסף שמקבל קהל במקום.





כל אלו דרשו לקבוע את מערכת היחסים בין הישויות השונות שעומדות לאכלס את הבניין ונדרשו לתכנן מבנה שיאפשר לכולם לעבוד יחד כאשר כל אחת מקבלת מענה לצרכיה בלי לפגוע באחרת.





המבנה צריך היה להיות בנוי מבנייה מתועשת אך יחד עם זאת להיות יצוגי וגם להתאים לסביבה הכפרית בו הוא נמצא, לפיכך חלק מהמבנה הוא מפנלים מבודדים המאפיינים מבנים באזור ומשולב עם קירות סיליקט על מנת לתת לו רכות ורוגע. 





 בנוסף שולבו קירות מסך במקומות בהן חיפשו האדריכלים את היצוגיות תוך רצון להדגיש את הכניסות .





מבחינה לוגיסטית חשוב היה לספק חזית תפעולית גדולה מצד אחד עבור המחסן אך יחד עם זאת לספק חזית יצוגית למשרדי המטה.הצד הנמצא על כביש הכניסה הראשי למתחם נבחר לשמש כחזית היצוגית הראשית, אך לא ככניסה בגלל התנועה הרבה.




החזית הארוכה הצידית נוצלה לכניסה למבנה ולעליה הדרגתית למבנה, היות והמבנה הורם מהכביש כך האורח עולה אליו בהדרגה עד שהוא מגלה את הכניסה ללובי הבנייין אשר ממנו ניתן להגיע לכל חלקי המבנה: מעבדה, מחסן, או משרדים ע"פ הצורך.




החזית הארוכה האחורית הגובלת עם השכן נוצלה לשטח תפעולי עבור המחסן היות והיא נסתרת ועמוקה. כל אלו גרמו לחזיתות המבנה להשתנות ככל שסובבים אותו. במחסן הבנוי בחלקו סיליקט בצד הפונה לחזית ראשית מוקמו חלונות למרות שהינו מחסן וכך ניתן לקבל חזות פחות מתועשת ולשמור על חזות של מבנה בן 2 קומות מסיליקט למרות שיש קומה כפולה וקומה רגילה, כך שבעצם העובדה כי יש מחסן מוסתרת.




בארגון המבנה הייתה דרישה למידור והפרדות לאור האורחים השונים המגיעים לישויות השונות במבנה, מצד אחד מבנה אשר מארח אורחים מהארץ ומחול מצד שני מגיעים אורחים מזדמנים או לקוחות לשרות טכני אשר לא אמורים לעלות ללב החברה, לכן תוכננו חדר ישיבות פנימי גדול וחדר ישיבות חיצוני בקומת הכניסה, על מנת שלא כל אחד יעלה למעלה ללב החברה.





בכניסה מוקם לובי ראשי אשר מהווה מוקד מימנו מתפצלים לחללים השונים. 




הדינמיקה של חברה מישפחתית עם הנהלה מורחבת הכתיבה את הסידור במרחב. בארגון החלל של המשרדים היה צריך לשלב את מרכיבי המערך השונים בחברה למשל :עבור אנשי המכירות, אשר חלק מהזמן נמצאים בחוץ,במקום חלל פתוח אחד עוצבו מספר חללי משנה משותפים) אשכולות ( לפי התחומים אשר מאפשרים שיתוף ידע בין העובדים ולמרות זאת בכל רגע נתון אין תפוסה מלאה ואין עומס ויש תחושה של פרטיות.




הסידור הפנימי של קומת המשרדים הגדיר שני מוקדי מפגש אשר חוברו ביניהם: אחד לובי הכניסה והקבלה עם חדר הישיבות וחדר תצוגה ושני מוקד פנימי עם הקפיטריה של העובדים. בנוסף תוכננו גם מלתחות ומקלחת עבור אנשים אשר רוצים להגיע באופניים לעבודה.





צלם:שי אפשטיין

Facebook Comments

1 Responses So Far:

אנונימי אמר/ה...

צילום הפרויקט: שי אפשטיין

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר