אדריכלות: Drents Museum, הולנד / Erick van Egeraat ↓

יום חמישי, דצמבר 01, 2011 | , , , |

Drents Museum / Erick van Egeraat ↓ 

ב -16 בנובמבר יפתח מוזיאון Drents החדש שבאסן, הולנד, בתכנונו של Erick van Egeraat באופן רשמי על ידי המלכה של הולנד - ביאטריקס.




הפתיחה החגיגית המחודשת לחנוכת המוזיאון מסמנת את הסוף הרשמי של 18 חודשי בנייה שעמדו במסגרת התקציב והזמן. העיצוב נבחר פה אחד כזוכה בתחרות העיצוב של המוזיאון על ידי השופטים והלקוח.








ההיבט החשוב ביותר בעיצוב הוא שילובו של המוזיאון בקנה אחד עם העיר תוך משחק מאוזן של מבנה, טבע ומים, היוצרים זהות חדשה למוזיאון המורחב.






הגג האורגני של האגף החדש מתחבר לגנים ופארקים קיימים בעיר ויוצר פארק חדש גדול ונגיש לציבור.




פתחים בגג מאפשרים לאור לחדור לתוך חללי תצוגה שמתחת לפארק.




האגף החדש מקשר את הכניסה החדשה עם החלק הקיים של המוזיאון והנוף של העיר, כך בית הכרכרה הישן משמש ככניסה החדשה למוזיאון.







 המבנה הקיים אשר הורם כמטר מעל הקרקע, נשען על בסיס זכוכית, תוך שהוא חושף את האגף החדש של הבניין באופן אלגנטי ועדין.



החזית ההיסטורית נותרה ללא שינוי, שומרת כך על חזות הבניינים הציבורית.




מעבר למבואה הגדולה תוכנן חלל תערוכות היושב באולם גדול, עם תקרה של פסים מעוקלים העולים מעל פני הקרקע כדי ליצור חלונות גבוהים.





גלים "מתקפלים" אלו יוצרים את המדרונות המתונים שמעל הקרקע, שם שבילים מובילים דרך גן ירוק נטוע לכיוון העיר.




במהלך היום, הזכוכית המעוקלת מאפשרת לאור להיכנס לתוך חללי התצוגה של הבניין. בלילה, תאורת הפנים הופכת את בית הכרכרה למגדלור של העיר ותושביה.




Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר