אדריכלות: CONNECT, יפן / Koseki architects ↓

יום רביעי, ינואר 18, 2012 | , , , |

↓ koseki architect office / connect


'connect'/"מתחבר" אשר תוכנן על ידי משרד האדריכלים היפני koseki הוא פרויקט הרחבה בן שתי קומות לבית הספר קיים בפאשימי -קו, בקיוטו, יפן. 



התכנון החדש מנסה להשתחרר מן המבנה הסגור של המבנה הישן הקיים, ותוכנן ללא קירות פנימיים על מנת לאפשר גמישות מקסימלית למגוון רחב של פעילויות לילדים. 


המבנה החדש תוכנן עם מרפסת עץ חיצונית העוטפת חלקית את המבנה ומאפשרת פעילויות חוץ לילדים. 


על מנת לאפשר את הרגשת המרחב והחופש שהמתכננים ביקשו להשיג, כמעט כל החזיתות תוכננו עם חלונות מרצפה עד תקרה. 




צורת המדרגות הופכת להיות מוקד החזית בעזרת הדגשת נפחה וחלוקות האלומיניום האלכסוניות שעל החזית. 




הכיתות שבמבנה החדש תוכננו עם דלתות זכוכית גדולות זזות המאפשרות להן להיפתח בצורה מלאה לחוץ על ידי פתיחת הדלתות.



על ידי הרחבת התוכנית בשני הכיוונים - אופקית ואנכית, נוצרה לולאה תלת ממדית המאפשר תנועה מעגלית בחלל.





האור הטבעי הנכנס לחלל מחבר את הכיתות לחלל אחד, דבר המעודד לימוד קבוצתי של התלמידים.


Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר