אדריכלות: מרכז המבקרים של מוזיאון Alésia, צרפת // Bernard Tschumi Architects ↓

יום ראשון, מרץ 25, 2012 | , , , , |

 Bernard Tschumi Architects // Alésia Museum visitor’s centre↓ 



מרכז המבקרים של מוזיאון Alésia נפתח בסוף השבוע האחרון בבורגונדי, צרפת. 


תוכנן על ידי משרד האדריכלים Bernard Tschumi Architects, הנפח הגלילי מחופה במעטפת כפולה של זכוכית ועץ הדומה לאדרת דג ובעל גג ירוק המשתלב לתוך הנוף.



המוזיאון מסמן את הנקודה שבה נערך הקרב ההיסטורי בין הרומאים, בהנהגתו של יוליוס קיסר, לבין הגאלים תחת Vercingetorix, לפני למעלה מ -2,000 שנה. המוזיאון יתמקד בסיפור של אירועי הקרב.


המעטפת המחורצת העשויה עץ תוכננה כדי לחלוק כבוד למבני העץ שנבנו בתקופת הרומאים.


מעטפת העץ פועלת גם כבריסוליי המסנן את האור הנכנס לנפח הזכוכית הפנימי תוך שמטיל צללים מרהיבים ברחבי מרכז המבקרים. 


על גג המוזיאון תוכנן פארק מוגבה המתמזג באופן מושלם בגבעה הירוקה ומעניק למבקרים נוף רחב ידיים של אתר הקרב. 



דשא, שיחים ועצים הצומחים על הגג, מסייעים בסינון מי הגשמים, מספקים צל למבקרים וכן מבודדים את הבניין. 



כקילומטר משם, יבנה בניין אבן שני אשר ימשיך את מוזיאון העץ. מבנה האבן יכיל ממצאים ארכאולוגיים שנחפרו באתר. 




מבנה זה מתוכנן להסתיים בשנת 2015.



Via Dezeen


אדריכלים ומעצבים, אנו מזמינים אותכם לפרסם את הפרויקטים שלכם במגאזין האדריכלות והעיצוב הישראלי אשר הוקם למענכם - arcHeb - מוזמנים לשלוח את הפרויקטים שלכם לפי ההנחיות למעלה (ראו לשונית "פרסם") . כולם מוזמנים לשלוח!!! . העבודות יוצגו באתר, בדף הפייסבוק של המגאזין ובניוזלטר השבועי. התצוגה ללא תשלום.

Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר