חדשות: תכנון אדריכלי לקוי מגביל את הצפיה במרכז השחיה האולימפי של זאהה חדיד ↓

יום שני, יולי 30, 2012 | , , , , |

חדשות: תכנון אדריכלי לקוי מגביל את הצפיה במרכז השחיה האולימפי של זאהה חדיד ↓



צופים להוטים שהגיעו לראות את המשחקים האולימפיים במרכז השחייה החדש עשויים להיות קצת מאוכזבים. הטלגרף מדווח כי פלטפורמת הקפיצה מגובה 10 מטר נראית בקושי מרבים מהמושבים, עליהם צופים שילמו בין 30 £ - £ 50 - סכום לא מבוטל. 


"מרכז השחייה" שתוכנן על ידי זהה חדיד, פרויקט עטור הפרסים (ראו כתבה מלאה על הפרויקט למטה), אושר על ידי  ה-LOCOG  לפני שנתיים (The London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games) , על פי הצהרה שפרסם משרדה, ומתוכנן עם יותר מ 3000 מקומות ישיבה הנדרשים במקור.


היום מתברר שמתוכם 2,400 הם מושבים "לא נמכרים"/Unsaleble.




 רבים מן הצופים יצפו בקפיצת ה -10 מטרים של המתמודדים על מסך גדול זאת כי אי אפשר לראות את הקפיצה למטה בלי המשקפת., LOCOG אמר לעיתון כי הם יציעו החזרים כספיים לצופים באמצעות דוא"ל .


תומכי האדריכלית העיראקית, שלאחרונה קיבלה את תואר "Dame" על עבודתה האדריכלית, טוענים שהיא לא צריכה לשאת באחריות זאת מכיוון ש-LOCOG אישרו את העיצוב. מה דעתכם?


הכתבה המלאה אודות הפרויקט:


"מרכז השחייה של לונדון" שנבנה עבור האולימפיאדה של שנת 2012 , תוכנן על ידי משרד האדריכלים של זאהה חדיד .




המבנה, המסוגל להכיל 17,500 אנשים באירוע אחד, יהיה המקום לשחייה, צלילה, שחייה אומנותית, וכל שאר האירועים הקשורים במים.
וידאו המציג את תהליך הבניה:




גג המבנה, המשתרע על פני 160 מטר עשוי פלדה ומחופה באלומיניום מגיע עד לגובה של 90 מטר בנקודה הגבוהה ביותר שלו.










שלושה עמודי בטון ענקיים נותנים את התמיכה למבנה הגג השוקל כ- 3000 טון (!!).






המבנה הפרבולי הכפול מזכיר ויזואלית צורה של נחשול/גל אשר יורד אל הבריכה האולימפית ועולה שוב כדי לתת מקום למושבי הצופים.












מקבץ של מבנים שנוצקו באתר, עשויים גם הם מבטון וכוללים קרש קפיצה מגובה שלושה מטרים ופלטפורמות צלילה.










גשר צף להולכי רגל חוצה את הבריכה המיועדת לאימונים ונתמך על ידי גג בטון מונוליטי.




דפוס חוזר של צורות בתוך טפסנות הבנייה של הגג התחתון, יוצרים צהרים המאפשרים כניסת אור על מנת להאיר את החלל בצורה אחידה.








הבניין עשה שימוש בתוצרי הלוואי של ייצור הפלדה לפרויקט כאגרגטים לבטון - דבר שצמצם את תוכן הבטון ב-50 אחוז.




כמו כן, מים עודפים מהנפח הכולל של הבריכות (כ-10,000,000 ליטרים של מים) ממוחזרים לשימוש בחדרי השירותים.






כאשר משחקי האולימפאדה יושלמו, קיבולת המתקן תופחת ל- 2,500 אנשים, יתווספו בה אזורים לתרגול צלילה ובריכות השחייה יעברו לשימוש על ידי הקהילה.






תמונות מהבניה:










פרטים מהגג:




וידאו הפרויקט:





Photographs: Hélène BinetHufton + Crow

לחצ/י כדי לשתף חברים בכתבה|








Facebook Comments

0 Responses So Far:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
arcHeb | מגאזין חדשות יומי לאדריכלות ועיצוב בעברית! Copyright © 2010 arcHeb Theme is Designed and Written by yANIVdAVIDI Home | RSS Feed | Comment RSS כל הזכויות שמורות לאתר arcHeb ולאתרים מהם הובא החומר . אין להעתיק,לשכפל,לתרגם,לצלם וכדומה כל מידע מהאתר ללא רשות. למידע נוסף, נא ליצור קשר